Fotografia © James Davies
Fotografia © James Davies
Fotografia © James Davies
Fotografia © Peter Cook
Fotografia © Peter Cook
Fotografia © Peter Cook

Stonehenge Exhibition + Visitor Centre

 Torna enrere a la llista de projectes
Localització
Stonehenge, Great Britain
Any
2013
Client
English Heritage

The architectural composition of the centre is simple yet distinctive, sensitive to its surroundings and to the significance of the monument.

Fulfilling several important aims in the management of the UNESCO World Heritage Site, the scheme includes improved visitor facilities, better opportunities for interpretation of the stones and the wider site, and most importantly, a substantially improved landscape setting in which to appreciate Stonehenge.

Supported by slender angled stick columns, a non-reflective metal roof shelters various visitor amenities. Its edges are perforated to dapple the light reaching the exhibition and education facilities housed below in a pair of single-storey cubes, one glass and the other timber.

Altres projectes per Denton Corker Marshall

Australian Pavilion Venice
Venice, Italy
Faculty of Engineering + Information Technology
Sydney
Australian Embassy Jakarta
Jakarta, Indonesia
The Geoff Handbury Science and Technology Hub
Melbourne
Manchester Civil Justice Centre
Manchester, Great Britain