Google European Engineering

Zurich, Switzerland
Architects
Evolution Design
Location
Zurich, Switzerland
Year
2007
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed
Size

Floor Area:  12`000 m2

Photos
Peter Würmli

The new Google Engineering Hub in Zurich is the largest Google Engineering Centre outside the US Headquarters in Mountain View. The office design is about functionality and flexibility in the personal workspace and choice and diversity in the community areas, creating an environment that holistically supports the Zooglers in their work and wellbeing.

The research undertaken by the architects ensured their efforts were sharply focused on aspects of the environment that mattered most to the Zoogler: in their working lives.

The completed Google building is a true reflection of a forward-thinking company that was prepared to adopt innovative approaches proposed by the architectural team to determine the optimal design concept to nurture the talent and creativity of their Zurich employees.

Related Projects

  • Poly Cultural Centre
    Studio Georges Hung
  • VC-PE Tower
    Studio Georges Hung
  • Platinum
    ARCHITECTSLAB
  • "europair" Stadtplanung
    haefele schmid architekten ag
  • Umbau Büro Markstein
    Atelier West Architekten

Magazine

Other Projects by Evolution Design

K.I.S.S.
Zurich, Switzerland
Google Russia
Moscow, Russia
Google Norway
Oslo, Norway
Google Sweden
Stockholm, Sweden
Cocoon
Zurich, Switzerland
Seewurfel
Zurich, Switzerland