Linthverwaltung Benken

Benken, Switzerland
Entrée with Sidelhorn panorama by Escher above and COR Nenou stools and bench in front of a wall in Ashes of Roses
Photo © Basile Bornand
Entrée with view to the conference room and the twin office
Photo © Basile Bornand
View from the entrance space painted in Ashes of Roses into the meeting room in Juniper Ash by Little Green
Photo © Basile Bornand
Sidelhorn panorama by Escher against a wall in Ashes of Roses by Little Greene, seen in the Framed Mirror by Muuto
Photo © Basile Bornand
Schönbuch wall-mounted Slot coat rack by Sebastian Herkner, view in the mirror
Photo © Basile Bornand
Portait of Conrad Escher von der Linth in the entrance space on a wall in Ashes of Roses
Photo © Basile Bornand
Conference room, wall in Juniper Ash
Photo © Basile Bornand
Conference room, wall in Juniper Ash with the Salvetti map of Grynau
Photo © Basile Bornand
Escher panorama of Leistchamm in twin office space on a wall in Celestial Blue
Photo © Basile Bornand
Salvetti map of Kupfernkrumm in the reception area on a wall in Aquamarine
Photo © Basile Bornand
Interior Designers
Architekturbüro Herbert Bruhin
Address
Dorfstrasse, Benken, Switzerland
Year
2019
Cost
100K - 1M
Stories
1-5 Stories

Conversion and redesign of the office for Das Linthwerk
The history of the Linth canal and the pioneering work of Hans Konrad Escher are a constant presence throughout the Linthverwaltung management offices. A selection of pictures on the walls tell this story. In the conversion concept, the colours correlate with the pictures and continue the story: in the entrance space, a warm brown tone nods to the Sidelhorn panorama by Hans Konrad Escher, while the meeting room in blue symbolises the water of the Linth canal. Colours, lights and furniture unite to create a harmonious and character-defining design. The conversion concept also includes a new acoustic ceiling, new parquet floor and replacement of the electrical wiring.

Related Projects

  • House Zumikon
    sandy brunner Architecture
  • House in a Forest
    Paul Kaloustian Architect
  • Speicherbibliothek - Les archives du future
    Lukas Lenherr Architektur
  • Qingli Hotel
    Elsedesign
  • Grüner Raumteiler Open Space Büro
    Hydroplant

Magazine

Other Projects by Architekturbüro Herbert Bruhin

Creaplant – Designers' Saturday
Langenthal, Switzerland
WOGG – IMM Cologne
Cologne, Germany
Bathrooms
London, Great Britain
Creaplant – Designers' Saturday
Langenthal, Switzerland
Optik Dudli
Wil, Switzerland
Viegener Optik
St. Gallen, Switzerland