MIT 150

Boston, MA, USA
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Drawing © NADAAA
Drawing © NADAAA
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Architects
NADAAA
Address
Charles River Esplanade, 02116, Boston, MA, USA
Year
2011
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

Celebrating 150 years of MIT was also the occasion to celebrate the first School of Architecture in the United States. A series of cross-disciplinary works resulted in numerous installations bordering MIT on the Charles River. This installation, a collaboration between Gediminas Urbonas and NADAAA, was to produce a structure on the Charles that could serve multiple functions: as screen, as logo, as “light” structure, as skyline, and among other things, as a base for the revelation of historical research at MIT emerging from CAVS-- all documents retrieved and displayed from the hisotrical archives.

Related Projects

  • Centro Cultural Fernando G. Cantón
    Duarte Aznar Arquitectos
  • Lyrical Seashore: Kaohsiung Maritime Cultural & Music Center
    Form4 Architecture
  • Elbphilharmonie Info Pavillon
    Oliver Heissner
  • Density +-0
    LIN Architects Urbanists
  • Repräsentation und Rückzug - die Eremitage von Schloss Favorite
    szenographie valentine koppenhöfer

Magazine

Other Projects by NADAAA

Tongxian Gate House
Beijing, China
Banq Restaurant
South Boston, MA, USA
Fleet Library
Providence, RI, USA
Macallen Building
South Boston, MA, USA
Helios House
Los Angeles, CA, USA
Newton House
Newton, MA, USA