Stonehenge Exhibition + Visitor Centre

Great Britain
Photo © James Davies
Photo © James Davies
Photo © James Davies
Photo © Peter Cook
Photo © Peter Cook
Photo © Peter Cook
Architects
Denton Corker Marshall
Year
2013
Client
English Heritage

The architectural composition of the centre is simple yet distinctive, sensitive to its surroundings and to the significance of the monument.

Fulfilling several important aims in the management of the UNESCO World Heritage Site, the scheme includes improved visitor facilities, better opportunities for interpretation of the stones and the wider site, and most importantly, a substantially improved landscape setting in which to appreciate Stonehenge.

Supported by slender angled stick columns, a non-reflective metal roof shelters various visitor amenities. Its edges are perforated to dapple the light reaching the exhibition and education facilities housed below in a pair of single-storey cubes, one glass and the other timber.

Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Other Projects by Denton Corker Marshall

Australian Pavilion Venice
Italy
Faculty of Engineering + Information Technology, University of Technology Sydney
Australian Embassy Jakarta
Indonesia
The Geoff Handbury Science and Technology Hub, Melbourne Grammar School
Manchester Civil Justice Centre
Great Britain