Foto © James Davies
Foto © James Davies
Foto © James Davies
Foto © Peter Cook
Foto © Peter Cook
Foto © Peter Cook

Stonehenge Exhibition + Visitor Centre

 Volver a la lista de Proyectos
Año
2013
Cliente
English Heritage

The architectural composition of the centre is simple yet distinctive, sensitive to its surroundings and to the significance of the monument.

Fulfilling several important aims in the management of the UNESCO World Heritage Site, the scheme includes improved visitor facilities, better opportunities for interpretation of the stones and the wider site, and most importantly, a substantially improved landscape setting in which to appreciate Stonehenge.

Supported by slender angled stick columns, a non-reflective metal roof shelters various visitor amenities. Its edges are perforated to dapple the light reaching the exhibition and education facilities housed below in a pair of single-storey cubes, one glass and the other timber.

Otros proyectos de Denton Corker Marshall

Australian Pavilion Venice
Italia
Faculty of Engineering + Information Technology, University of Technology Sydney
Australian Embassy Jakarta
Indonesia
The Geoff Handbury Science and Technology Hub, Melbourne Grammar School
Manchester Civil Justice Centre
Great Britain