Scarborough Foreshore Redevelopment

Perth
Architetti
TCL
Sede
Perth
Anno
2018
Architecture
UDLA
Architecture
Chaney Architects
Engineering
ARUP
Urban Design
enlocus

Built on the land of the Wadjak people of the Nyoongar nation.

Perth’s Scarborough Beach redevelopment has become one of Australia’s most iconic urban beach experiences, transforming a previously disconnected and carpark-dominated beachfront.

Designed in collaboration with UDLA, the project is defined by two main pedestrian promenades that provide clear circulation and frame new amenities and recreational opportunities along the beachfront.

The upper promenade connects to retail and food and beverage outlets, civic plazas and new development zones, while the lower promenade provides
opportunities for jogging, cycling and other active uses.

Formerly a carpark, Scarborough Square is a new civic space that sits between the beach and The Esplanade. The square is the primary point of arrival to the foreshore and includes a set of striking shade arbours designed by Perth practice Chaney Architects.

The colourful arbours were inspired by the ‘voronoi’ structure found in natural
systems and geometries, including dragonfly wings, and the colour pattern was developed in collaboration with Aboriginal Artist Sharyn Egan.

Central to the project is a world-class skate and bouldering space called “The Snake Pit”. Designed in collaboration with Enlocus, it includes a 3.6-metre,
competition-grade skate bowl for local use, events and global competitions.

Progetti collegati

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Rivista

Altri progetti di TCL

Auckland Waterfront - North Wharf Promenade and Silo Park
Auckland, New Zealand
Towers Road Residence
Toorak
Newport Quays
Port Adelaide
Australian Garden
Cranbourne
RMIT New Academic Street
Melbourne