Sorrento House

Sorrento
写真 © Earl Carter
写真 © Earl Carter
写真 © Earl Carter
写真 © Earl Carter
写真 © Earl Carter
建築家
Rob Mills Architecture & Interiors
2011
費用
非公開
階数
1~5階

“This is an example of one story being told holistically: the architecture and the interior talk to each other – beautifully. Unadorned materials are used inside and out completing the narrative’. Rob Mills

With a brief to create a convivial coastal retreat where the client’s family could gather at key times of year, Rob Mills Architecture and Interiors took the climate and the culture of the area as guiding principles. The land in Sorrento sits beside traditional stone and brick houses and RMA wanted to reinvent the genre with a Palladian-influenced villa with its own assertive personality.

Hence there is a grandness of scale married with a well-judged sense of proportion, a sophistication of design paired with a beachside rusticity. The consistent use of concrete, honed basalt and hand-hewn timbers delivers a signature RMA palette where the honesty and character of the materials is evident. “The imperfections in the concrete and timber are left untouched to express informality,’ says Mills.

The pool level, with its entertaining terrace and visually significant fireplace and chimney, acts as a podium to the house, facing north to capture the sun. By connecting directly to the large living area the indoor and outdoor spaces become one. Through views give the house a sense of transparency and lightness that is a counterpoint to it measured façade: voids, expanses of operable glass, open tread stairways, encourage natural light and sea breezes, drawing the coastal atmosphere into the house itself. RMA created the interior with its subdued and restful tonal palette playing out in furniture pieces from the world’s leading designers – Piero Lissoni, Andrew Lowe and Jean-Marie Massaud. Art is bold and propped rather than hung emphasising the relaxed quality of the space. ‘At the end of the day a beach house is a place that can offer all the sophistication and convenience of modern life but is cloaked in casual dress’, says Mills.

関連したプロジェクト

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Rob Mills Architecture & Interiors によるその他のプロジェクト

Walsh Street
South Yarra
Toorak House
Toorak
Ocean House
Lorne
Armadale Residence
Melbourne
Hawksburn Residence
Carrical
Melbourne