Jiefang Tunnel

 Terug naar projectenlijst
Locatie
Hangzhou, China
Jaar
2005
Client
Hangzhou Construction Management Committee
Services
Integrated urban and landscape design concept report

Concept development for a dual carriageway tunnel in an urban setting. The new tunnel links the old city of Hangzhou with the new CBD. The central wall acts as a blade that helps air quality within the tunnel and rises as a sculptural element at street level.

The architectural language takes its inspiration from symbols and meanings of the old city: the boat shape openings at the portals reflect the importance of the West Lake to the old city; the fluid shapes reflect the canal that the tunnel crosses under; and the contemporary language creates a visual link with the new CBD. The extended openings at the portal assist in improving air quality within the tunnel reducing mechanical ventilation requirements.

Andere projecten van KI Studio

Wangjiang Park
Hangzhou, China
Riverside Wagga Wagga
Wagga Wagga
Hangzhou New CBD Foreshore Park
Hangzhou, China
Marrickville Water Play Park
Marrickville
SWRL, Glenfield to Leppington Rail Line - Integrated Art & Heritage Strategy
Leppington
Sustainable design of Balmain residence
Balmain