A House

Vaucluse, Sydney
Photo © Karl Beath
Photo © Karl Beath
Photo © Karl Beath
© Karl Beath
Photo © Karl Beath
Photo © Karl Beath
© Karl Beath
Photo © Karl Beath
© Karl Beath
Photo © Karl Beath
Arquitectos
Bruce Stafford Architects
Ano
2009
Custo
1M - 100M
Pisos
1-5 Stories

This home is situated on a narrow site with waterfront at one short end and parkland along the long northerly side. The prime design generator was to frame the various view opportunities from the moment one arrived off the street, by creating a range of different spaces, all connected to a central vertical and horizontal circulation spine on the long axis of the site. This resulted in a series of courtyards and volumetric experiences until arriving at the edge of the infinity pool.

The courtyard and double volume living area allow other spaces to ‘borrow’ views by looking through them. The use of natural, textural finishes was core to the design brief as the clients wanted a warm, earthy aesthetic. Rich stone elements such as backlit Onyx and dry stacked quartz stone walls provide highlights in the material palette.

Projetos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Revista

Outros projetos por Bruce Stafford Architects

Tswalu
Kuruman, South Africa
Tsala
Robberg, South Africa
Pamushana
Chiredzi, Zimbabwe
Makanyane
Madikwe, South Africa
Leadwood Lodge
Natal, South Africa
Singita Ebony
Sabi, South Africa