MIT 150

Boston, MA, USA
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Drawing © NADAAA
Drawing © NADAAA
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Arquitectos
NADAAA
Endereço
Charles River Esplanade, 02116 Boston, MA, USA
Ano
2011
Custo
Undisclosed
Pisos
1-5 Stories

Celebrating 150 years of MIT was also the occasion to celebrate the first School of Architecture in the United States. A series of cross-disciplinary works resulted in numerous installations bordering MIT on the Charles River. This installation, a collaboration between Gediminas Urbonas and NADAAA, was to produce a structure on the Charles that could serve multiple functions: as screen, as logo, as “light” structure, as skyline, and among other things, as a base for the revelation of historical research at MIT emerging from CAVS-- all documents retrieved and displayed from the hisotrical archives.

Projetos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Revista

Outros projetos por NADAAA

Tongxian Gate House
Beijing, China
Banq Restaurant
South Boston, MA, USA
Fleet Library
Providence, RI, USA
Macallen Building
South Boston, MA, USA
Helios House
Los Angeles, CA, USA
Newton House
Newton, MA, USA