Springvale Community Precinct

Melbourne
可视化 © Scenery
可视化 © Scenery
可视化 © Scenery
可视化 © Scenery
可视化 © Scenery
可视化 © Scenery
照片 © Michael Wright
照片 © Michael Wright
照片 © Michael Wright
照片 © Michael Wright
照片 © Michael Wright
照片 © Michael Wright
照片 © Michael Wright
照片 © Michael Wright
照片 © Michael Wright
Landscape Architects
Rush\Wright Associates
地址
Springvale Road, Melbourne, Victoria Australia, 3171 Melbourne
年份
2020
费用
10万 - 100万
楼层
1-5层
客户
Lyons Architect and City of Greater Dandenong
团队
Michael Wright, Teresa Koo, Mark Rodriguez
Architects
Lyons Architects
Constructions
Ireland Brown Constructions
Interpretive Art
Material Thinking
Planting Consultant
Paul Thompson
Quantity Surveyor
Curry and Brown
Landscape Contractor
Landscape Plus

Springvale Community Precinct forms the central hub of the Springvale Activity Centre - a vibrant and multicultural civic, retail and commercial hub in Melbourne’s South East.

The 4 hectare site, located on Springvale Road, accommodates important civic infrastructure, including the Springvale City Hall, the existing Springvale Library and Customer Service Centre, and will be the site for a new Library and Community Centre. Located in close proximity to key civic landmarks and public transport, the Community Precinct will continue to be an important public asset and focal open space providing both active and passive recreation facilities, which will attract residents from both the local neighbourhood as well as the wider region.

Working in collaboration with Lyon Architects on the landscape and new civic centre buildings are symbolically centred around several remnant river red gum specimens on the site. The new park spaces form new inclusive welcoming land forms and pathways that embrace the symbolic gesture, the landscape the diverse trees on the site, and the differing peoples that have come to Springvale from many lands.

By wrapping the new community centre around the trees, the importance of the land and the protection of the Australian landscape becomes a central motif in the design. This design idea establishes the design ‘mood’ placing an Australian landscape and landscape urbanism as central to the new community precinct.

Springvale Community Precinct is comprised of a number of play spaces, both active and programmed play, as well as spaces for passive recreation and unplanned play. The spaces have been designed to be inclusive and universally accessible, with activities to accommodate all abilities. Play trails throughout the site allow for a continued sense of discovery and the ability for the recreation space to be used by a large number and diverse groups of people at any given time.

The rose garden is to be one of the major cultural markers of the Community Precinct. The spirit of the Rose Garden is to be a quiet place of reflection and beauty, situated off of the main pathway.

The Springvale Community Precinct is being developed as part of the 20 year program of renewal and revitalisation of this key Activity Centre.

相关项目

  • Halle 7, Olma Messen St. Gallen
    Walter Bieler AG
  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Ausstellung Poetische Räume Strategische Beobachtungen 20 Jahre Architekturbüro Stocker BDA
    Architekturbüro Stocker BDA
  • Umnutzung Spitaltrakt Schützengasse, Riehen
    Kast Kaeppeli Architekten
  • Oberstufenanlage Lachenzelg Zürich
    ADP Architekten

杂志

以下出品方的其他项目 Rush\Wright Associates

Earth Sciences Garden Monash University
Clayton
The Shrine of Remembrance Courtyards
Melbourne
Victorian Comprehensive Cancer Centre
Melbourne
Swanston Square Wintergarden
Melbourne
Monash University Western Precinct Landscape
Clayton
Greville Street and Grattan Gardens Prahran
Melbourne