Photo © Peter Bennetts
Photo © Peter Bennetts
Photo © Peter Bennetts
Photo © Peter Bennetts
Photo © Peter Bennetts
Photo © Peter Bennetts
Photo © Peter Bennetts

Alibaba Headquarters

 Back to Projects list
Location
Hangzhou, China
Year
2009
Client
Alibaba Group

The new Alibaba Headquarters is a benchmark for the modern workplace in China, comprising 150,000 square metres of flexible open plan office space within a campus style layout.

The design is based on the concepts of connectivity, clarity and community. The workplace has been designed to be a positive and healthy environment to encourage informal and creative meetings throughout the complex. Hubs, internal and external streets, bridges, roof terraces and strategically placed destination points contribute to the collaborative intent. The built form and the designed spaces are integrated so that each defines the other.

The Hangzhou context has been embraced with garden networks and the sunshading screens that represent Chinese ice-pattern window screens prominent throughout the region.

Other Projects by HASSELL

one40william
Perth
Adelaide Zoo Giant Panda Forest and Entrance Precinct
Adelaide
ANZ Centre
Melbourne
Cronton Colliery
Knowsley, Great Britain
University of Queensland Advanced Engineering Building
Brisbane
Fiona Stanley Hospital
Perth